Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες

Εμπιστευτείτε την εξειδικευμένη μας ομάδα και επωφεληθείτε από την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας.
Το Taxes Prosvasis είναι ο συνεργάτης σας σε κάθε σας βήμα.

Οι Υπηρεσίες μας

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις
Η ίδρυση και η σύσταση μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (Κοιν.Σ.ΕΠ.) είναι εφικτή από πολίτες και νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις). Σύμφωνα με τον Ν. 4430/2016, αφορούν σε οργανισμούς που συστήνονται με στόχο την επιδίωξη κοινωνικού οφέλους ή την εξυπηρέτηση κοινωνικών συμφερόντων. Η μεταχείρισή τους είναι ιδιαίτερη, όπως και η φορολογία τους καθώς τα κέρδη της δε διανέμονται στα μέλη της αλλά στους εργαζομένους της επιχείρησης, κατά ποσοστό έως 35% ως κίνητρο. Ειδική νομοθεσία προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όσους διαπιστωθεί ότι λειτουργούν Κοινοτικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με σκοπό την αποκόμιση περιουσιακού οφέλους.

Για να μάθετε περισσότερα ή να ξεκινήσετε τη διαδικασία ίδρυσης μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι στη διάθεσή σας.
Συμβολαιογραφικές Υπηρεσίες
Οι πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι μας συντάσσουν συμφωνητικά, έγγραφα και συμβόλαια που επικυρώνουν συμφωνίες ώστε να αποτυπώνωνται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια και σύμφωνα με τα απαιτούμενα πρότυπα.

Συμβολαιογραφικές πράξεις συντάσσονται κυρίως για:
• Οικοδομές / απαιτήσεις από την πολεοδομία (Μεταβίβαση ακινήτου, γονική παροχή κλπ)
• Οικογενειακό δίκαιο (Σύμφωνο συμβίωσης, κληρονομικά κλπ)
• Εμπορικό δίκαιο (Ίδρυση εταιρείας, λύση εταιρείας, εκκαθάριση κλπ)

Η αμοιβή συμβολαιογράφου καθορίζεται από την πράξη και την πολυπλοκότητα της ενώ συνήθως υπάρχει προκαθορισμένη αμοιβή για ορισμένες πράξεις όπως είναι η μεταβίβαση ακινήτου.

Για να λάβετε προσφορά για τις ανάγκες σας, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας και περιγράψτε μας τις ανάγκες σας, ή καλέστε μας στο 2104181760.
Ελεγκτική - Εσωτερικός Έλεγχος
Η ελεγκτική (Internal Audit) βοηθά την επιχείρησή σας να έχει ανεξάρτητη πιστοποίηση ότι οι μηχανισμοί διαχείρισης ρίσκου, η διακυβέρνηση και οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου λειτουργούν αποδοτικά και αποτελεσματικά.

Οι εσωτερικοί ελεγκτές μας έχουν επαγγελματικό καθήκον να λειτουργούν ανεξάρτητα και να παρέχουν αντικειμενική οπτική στα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης σας. Για να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους είναι πιστοποιημένοι, λειτουργούν κάτω από σαφώς ορισμένους κώδικες και διεθνή πρότυπα.

Ο εσωτερικός ελεγκτής προσφέρει αξία στην επιχείρησή σας, αυξάνοντας το κύρος της και την εμπιστοσύνη τόσο μεταξύ των εσωτερικών stakeholders όσο και στο εξωτερικό σας περιβάλλον. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του είναι:
• Ανάλυση ρίσκου
• Αξιολόγηση διοίκησης και διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου
• Ανάλυση διαδικασιών και συστημάτων
• Συνεργασία με άλλους παρόχους διασφάλισης

Οι ελεγκτές μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία σε κάθε τύπο οργανισμού και είναι μια χρήσιμη και ορισμένες φορές αναγκαία προσθήκη στην εταιρεία σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξερευνήσουμε τις ανάγκες σας στο 2104181760.
Σύσταση Εταιρείας
H ίδρυση νέας εταιρείας είναι μια συναρπαστική στιγμή που όμως διέπεται από κανόνες και αρκετή γραφειοκρατία. Αν και η διαδικασία ίδρυσης εταιρείας τα τελευταία χρόνια έχει απλοποιηθεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν παραμένει ακόμη σύνθετη και είναι απαραίτητο να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για τις αρχικές επιλογές της επιχείρησής σας με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων συμβούλων μας.

Ειδικευόμαστε στην ίδρυση κάθε νομικής μορφής μεταξύ των οποίων:
• Έναρξη ατομικής επιχείρησης / έναρξη επαγγέλματος / έναρξη επιτηδεύματος
• Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ίδρυση ΟΕ)
• Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ίδρυση ΕΕ)
• Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ίδρυση ΕΠΕ)
• Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ίδρυση ΙΚΕ)
• Ανώνυμη Εταιρία (Ίδρυση ΑΕ)

Ακόμη και αν δεν είστε βέβαιοι για το ποια νομική μορφή πρέπει να επιλέξετε, είμαστε δίπλα σας σε κάθε ένα από τα πρώτα σας βήματα, ώστε να προχωρήσετε με ασφάλεια και σιγουριά και να μπορέσετε να επικεντρωθείτε στα ουσιώδη για τη δική σας εργασία.
Νομικές Υπηρεσίες
Με πολυετή εμπειρία στο εμπορικό δίκαιο, oι δικηγόροι μας και οι οικονομικοί μας σύμβουλοι, είναι στη διάθεσή σας για ό,τι και αν σας προβληματίζει. Έχοντας συνεργαστεί με όλες τις νομικές μορφές, με διαφορές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων, αξιώσεις μεταξύ επιχειρήσεων, αλλά και νομικές διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου, μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε με πλήρη εξειδίκευση σχεδόν σε κάθε νομική έκφανση.

Είμαστε διαρκώς δίπλα σας για να σας παρέχουμε όχι μόνο διασφαλισμένες κατευθύνσεις αλλά για να σας υποστηρίζουμε σε κάθε επαγγελματικό σας βήμα και στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων σας. Είτε επιθυμείτε να πληροφορηθείτε ακόμη και για διεθνές εμπορικό δίκαιο είτε να φέρετε εις πέρας με την καλύτερη δυνατή έκβαση μια περίπλοκη εμπορική διαμάχη, οι πραγματιστικές κατευθύνσεις των συμβούλων μας θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.
Σύσταση συλλόγου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Οι σύλλογοι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υποκατηγορία των οποίων είναι και οι ΜΚΟ, διέπονται από συγκεκριμένες διαδικασίες ίδρυσης και κανόνες λειτουργίας. Η εταιρεία μας είναι εξειδικευμένη να σας καθοδηγήσει στη σύστασή του μη κερδοσκοπικού συλλόγου σας, από σύνταξη του καταστατικού και της ιδρυτικής πράξης, μέχρι την κατάθεση φακέλου στο πρωτοδικείο, την Αρμόδια ΔΟΥ και τις απαραίτητες δημοσιεύσεις.

Επιπλέον, στηρίζουμε την προσπάθειά σας επί μακρόν, φροντίζοντας την τήρηση των απαραίτητων βιβλίων, τις επιπλέον φορολογικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από το χαρακτήρα του συλλόγου, καθώς και τις υποχρεώσεις διαφάνειας.

Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη κατά τη σύσταση της ΜΚΟ σας - επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για την πλήρη σας καθοδήγηση.
Μελέτες Βιωσιμότητας Επιχείρησης
Είναι το επιχειρηματικό σας πλάνο ικανό να πετύχει και να σας αποφέρει κέρδος; Είστε βέβαιοι ότι έχετε εντοπίσει όλες τις λύσεις εξεύρεσης πόρων και ότι έχετε φροντίσει να στοιχειοθετήσετε μία ρεαλιστική μελέτη για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου σας.

Η πολυετής πείρα της εταιρίας μας μπορεί να σας καθοδηγήσει στην μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησής σας ώστε να υπολογίσετε το σωστό ύψος της αρχικής επένδυσης και τα κέρδη που θα πρέπει να αναμένετε σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Αναλαμβάνουμε τόσο την έρευνα αγοράς, τον τεχνικό σχεδιασμό αλλά και τη χρηματοοικονομική μελέτη, μέσα από την εμπειρία μας σε δεκάδες κλάδους δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα. Οι εμπεριστατωμένες μελέτες βιωσιμότητας είναι μακράν πιο ελκυστικές σε επενδυτές απέναντι σε όσες εξετάζουν επιφανειακά το μακρο-περιβάλλον και τις ωφέλειες και σας εξασφαλίζουν υψηλότερο κύρος.

Καλέστε μας για να αναλύσουμε μαζί το επιχειρηματικό σας σχέδιο και την αναμενόμενη αποτελεσματικότητά του με αντικειμενικότητα, αποφεύγοντας δυσάρεστες εκπλήξεις στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της επένδυσής σας.
Τήρηση Βιβλίων
Τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας μας είναι έτοιμα να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά την τήρηση βιβλίων με απλογραφικό και διπλογραφικό σύστημα όλων των επιχειρήσεων σύμφωνα με τους κανόνες των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων και να παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες.
Μελέτες ΕΣΠΑ
Καθοδηγούμε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας στην προσπάθεια χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Σχεδόν κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διατίθενται σε επενδυτικά κονδύλια μέσα από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), χρηματοδοτούμενο κυρίως από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ απευθύνονται σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, φορείς, αλλά και δημόσια έργα και αφορούν σε δράσεις για την ανταγωνιστικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη χρήση νέων τεχνολογιών, την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, συνήθως απευθύνονται σε συγκεκριμένους κλάδους ή συγκεκριμένες περιοχές. Η προεργασία και η αρχική μελέτη είναι πολύ σημαντική καθώς συρρικνώνει τον χρόνο που απαιτείται για την υποβολή της αίτησης όταν έναν πρόγραμμα γίνει διαθέσιμο. Επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για να εξετάσουμε την επιλεξιμότητά σας σε τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα.